Митничари спипаха над 340 000 къса цигари на Дунав мост при три

...
Митничари спипаха над 340 000 къса цигари на Дунав мост при три
Коментари Харесай

Митничари спипаха над 340 000 къса цигари на Дунав мост

Митничари спипаха над 340 000 къса цигари на Дунав мост при три взаимни инспекции на товарни коли, движещи се в посока Западна Европа, оповестяват от Агенция „ Митници “.

В първия случай камионът е селектиран и ориентиран за щателна митническа инспекция, в това число и с рентген. При осъщественото сканиране с рентгенова инсталация митническите чиновници виждат в товарното помещение обекти, разнообразни от заявената стока - LED осветяване. При последвалата физическа инспекция се открива, че един от сандъците е цялостен с цигари.

Общото намерено и арестувано количество е 8 000 кутии (160 000 къса) цигари с годен български акцизен бандерол, съобщи през днешния ден.бг.

При различен случай при инспекция на товарен автомобил, пренасящ чаши за Западна Европа, откритото и арестувано количество цигари е 3 370 кутии (67 400 къса). Цигарите, с български бандерол, са открити след сканиране на автомобила с мобилна рентгенова система, скрити в  кухини в основите на палетата.

При сходни условия при взаимна инспекция на митничари и гранични служители на реда, осъществена на 20 януари, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин-Калафат, цигари с български бандерол са открити в товарен автомобил, пренасящ колички за цветя за Западна Европа. Общото количество на арестувани цигари е 6000 кутии (120 000 къса).

По всичките три случая са формирани актове за определяне на административно нарушаване.

За нарушаванията на водачите са  формирани актове за определяне на административно нарушаване и акцизните артикули са арестувани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР